Zoeken
  • Make-up Artist Kelsey

HET VERSCHIL TUSSEN LASHLIFT EN WIMPEREXTENSIONS.

Bijgewerkt op: 15 jan. 2020
Een vraag die ik van mijn klanten vaak krijg en ik denk dat niet alleen mijn klanten niet goed weten wat het verschil is tussen beide behandelingen. In dit artikel zal ik jullie duidelijk proberen te maken wat het verschil is zodat en hopelijk kunnen jullie aan de hand van dit artikel bepalen wat het beste bij je past.


Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn al jaren erg populair en kun je in bijna iedere schoonheidssalon wel laten zetten. Er zijn zelfs salons specifiek voor wimperextensions. Voor iedereen die niet weet wat wimperextensions zijn, ik zal het je uitleggen. Er zijn verschillende mogelijkheden waar je als salon en als klant uit kunt kiezen. Een mogelijkheid is one by one. Bij one by one wimperextensions wordt er één extension op één natuurlijke wimper geplaatst. Dit is de meest natuurlijke variant. Bij Russian Volume worden er meerdere extensions per natuurlijke wimper geplaatst. Dit geeft dus meer effect en oogt een stuk voller. Andere namen voor russian volume zijn 2D t/m 6D. Dit bepaald hoeveel extensions er op een natuurlijke wimper worden geplaatst. De wimpers worden door middel van een lijm geplaatst.


Wat is Lash Volume Lift?

Lash Volume Lift wordt ook wel LVL genoemd en is een behandeling die nog niet zo lang bekend is. Bij LVL worden de natuurlijke wimpers semi-permanent gekruld en eventueel geverfd. Er wordt dus niets geplaatst en het resultaat zal dus bestaan uit alleen je eigen wimpers. Door middel van lotions worden de wimpers om een sjabloon gevormd en gekruld.


Zijn de behandelingen schadelijk voor je eigen wimpers?

Nee. Beide behandelingen zijn niet schadelijk voor de natuurlijk wimpers. Bij wimperextensions is het wel belangrijk dat de wimpers juist geplaatst worden. Zolang de wimperstyliste weet wat ze doet is het niet schadelijk maar het gaat er natuurlijk ook om hoe je zelf met je wimpers omgaat. Met LVL kan niet heel veel mis maar met extensions moet je voorzichtig omgaan. Ga nooit zelf aan de extensions trekken of door je ogen wrijven. Dit kan je natuurlijke wimpers wel beschadigen. LVL bevat in de meeste gevallen zelfs een verzorging, genaamd keratine. Dit werkt als een soort masker voor je wimpers en is dus super voedend.


De verschillen.

Om erachter te komen wat het beste bij jou past is het natuurlijk wel makkelijk om de verschillen te weten tussen beide behandelingen. Er zijn een aantal duidelijke verschillen.


De behandeling.

In de behandeling zit een groot verschil. Zo duurt een gemiddelde behandeling voor een nieuwe set wimperextensions anderhalf tot twee uur. Dit heeft te maken met de tijd dat de lijm moet drogen tussen de wimpers door. Natuurlijk verschild dit per styliste, de een werkt sneller dan de ander maar ook kan het zijn dat ze lijm van de een sneller droogt dan die van een ander. De tijd heeft niets te maken met de ervaring. Een LVL behandeling duurt gemiddeld drie kwartier tot een uur. Ook hierbij hangt het af van de inwerktijd van de producten, dit verschild namelijk per merk. Je kunt dus concluderen dat het niets te maken heeft met ervaring hoe lang een behandeling duurt maar dat dit vaak te maken heeft met de droog- en/of inwerktijd van de producten. Natuurlijk kun je altijd vragen hoelang ze bezig denken te zijn.


Het resultaat.

Ook in het resultaat en het effect is een duidelijk verschil te zien. Bij wimperextensions zie je duidelijk dat je wimpers voller zijn, langer zijn en (zoals bij volume) dat je meer wimpers hebt. LVL zal een veel natuurlijker effect geven. Je zal alsnog een groot verschil zien maar hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van je eigen wimpers. Bij wimperextensions worden er extensions op je natuurlijke wimpers geplaatst. Deze zijn natuurlijk een stuk zwarter, dikker en langer dan je natuurlijke wimpers. Bij LVL is het dus afhankelijk van de lengte en het aantal natuurlijke wimpers.


Na zorg.

Om je wimperextensions zo lang mogelijk mooi en vol te houden is het belangrijk om te weten hoe je ermee om moet gaan nadat ze geplaatst zijn, zoals bijvoorbeeld het borstelen en schoonmaken van de wimpers. Bij LVL heb je bijna tot geen nazorg en hoef je dus eigenlijk nergens meer naar te kijken. Wanneer wimperextensions niet goed worden schoongemaakt hoopt vuil, dode huid en olie zich op tussen de wimpers en dit kan infecties veroorzaken. Ook kan het zijn dan wimpers scheef gaan zitten, door te borstelen kun je de wimpers weer mooi een kant op zetten. Ook moet je bij wimperextensions rekening houden met hoe je slaapt en hoe je de make-up eraf haalt. Je mag bijvoorbeeld geen olie gebruiken omdat dit de lijm oplost. Wat belangrijk is om te weten is dat je wimpers na de behandelingen niet nat mogen worden voor een bepaalde tijd. Bij wimperextensions is dat 48 uur en bij LVL 24 uur. Dit is omdat de producten tijd nodig hebben om volledig uit te harden. Dit verschild natuurlijk ook per salon of styliste, dit is namelijk afhankelijk van de producten die zij gebruiken.


Hoelang je er plezier van hebt.

Het is ondertussen denk ik wel bekend dat wimperextensions regelmatig opgevuld moeten worden. Ik zal het jullie zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen. Er worden gemiddeld 80-120 wimpers per oog geplaatst, dagelijks zul je 2-5 wimpers verliezen. Dit kan komen voor slapen, make-up verwijderen, weersomstandigheden en omdat je natuurlijke wimpers ook uitgroeien. Na een week betekend dat dus dat je al 21 wimpers kwijt bent als we uit gaan van 3 wimpers per dag. Na twee weken zijn dit 42 wimpers en na 3 weken 63 wimpers per oog. Zo kun je je voorstellen dat de wimpers na drie weken echt opgevuld moeten worden om ze mooi vol te houden. Bij LVL wordt er niets op de wimpers geplaatst dus heb je niets te maken met de term opvullen. LVL blijft gemiddeld 6 tot 10 weken mooi zichtbaar. (Afhankelijk van de producten en de natuurlijke wimpergroei.) Dit is omdat ook de jongste wimpers gekruld worden waar extensions niet op geplaatst mogen worden.

Ik hoop dat dit zo een beetje duidelijk is voor jullie. Mochten jullie toch nog vragen hebben, laat het me dan vooral weten in een reactie hieronder.


De prijzen.

De prijzen per behandeling zullen per salon ontzettend verschillen. Dit heeft te maken met de tijd, producten, kosten van de salon en natuurlijk ervaring. Natuurlijk betaal je bij een salon aan huis een stuk minder als bij een salon midden in de stad. Je moet er rekening mee houden dat een salon ook kosten heeft zoals huur en salaris van het personeel die worden doorberekend. Bij een salon aan huis heb je dit niet. Een gemiddelde prijs voor een LVL behandeling ligt tussen de €30,00 en €85,00. Wanneer iemand veel minder vraagt kun je vragen welke producten zij gebruiken. Helaas is het namelijk niet mogelijk om de behandeling veel goedkoper te doen i.v.m. productkosten. Als we er van uit gaan dat je na 6 weken terug moet voor een nieuwe behandelingen en de prijs is €65,00 is de prijs per week dus ongeveer €11,00. Bij wimperextensions liggen de prijzen iets hoger. Een nieuwe set one by one ligt tussen de €50,00 en €120,00. Als we uitgaan dat je na 3 weken terug moet voor een opvul behandeling en de prijs is €75,00 (voor een nieuwe set) is de prijs per week dus ongeveer €25,00. De prijs van Russian Volume wimperextensions ligt nog iets hoger, aangezien hier ook meer product voor wordt gebruikt. Zo kun je dus concluderen dat wimperextensions duurder zijn dan LVL.


De plus- en minpunten op een rij.

+ Lash Volume Lift.

- Weinig tot geen nazorg want je hoeft er na de behandeling niets meer aan te doen.

- Kosten liggen redelijk laag in vergelijking met wimperextensions.

- Je hebt er lang plezier van voordat je terug moet voor een nieuwe behandeling.

- De oplossing voor iedereen die allergisch is voor wimperextensions.

- Je wimpers zijn een aantal weken lang, gekruld en zwart.


– Lash Volume Lift.

- Geen dramatisch effect, het blijven namelijk je eigen wimpers.

- Niet veel opties qua effect, dit ligt namelijk aan hoeveel wimpers je zelf hebt en hoe lang ze zijn.


+ Wimperextensions.

- Geen mascara meer nodig, de extensions zijn namelijk super zwart en hebben een mooie krul.

- Een enorm verschil met je natuurlijke wimpers.

- Eindeloze opties qua dikte, volume, lengte en krul.

- De oplossing voor iedereen met korte wimpers want je kunt zelf de lengte bepalen.

- Gelijk wanneer je opstaat zie je er wakker en verzorgd uit.


– Wimperextensions.

- Je kunt er allergisch voor zijn.

- Je moet er voorzichtig mee omgaan zodat je de natuurlijke wimpers niet beschadigd.

- Redelijk hoge kosten.

- Het kost best wat tijd qua opvullen en bijhouden.

- Het borstelen en schoonmaken van de wimpers kost meer tijd van een laagje mascara aanbrengen en verwijderen.


De conclusie.

Ga dus voor jezelf even na wat jij belangrijk vind. Maakt de prijs je niets uit en wil je vooral meer lengte en volume, dan kun je het beste gaan voor wimperextensions. Wil jij liever een wat natuurlijker effect en niks dramatisch, ga dan voor LVL. De keuze is natuurlijk ontzettend persoonlijk.


Hopelijk heb ik jullie met dit artikel voldoende geïnformeerd en hebben jullie voor jezelf een keuze kunnen maken. Mocht je nog vragen hebben, laat ze dan vooral achter in een reactie hieronder.


Wil je graag een afspraak maken in de salon of heb je een vraag en/of opmerking ? Neem gerust contact met mij op!

Tel.: 06-36367643

E-Mail: Makeupartistkelsey@hotmail.com

Instagram: @Makeupartistkelsey

Facebook: Make-up Artist Kelsey, Geldrop


Heel veel liefs,

Kelsey.


717 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven