Zoeken
  • Make-up Artist Kelsey

JE MAKE-UP VERWIJDEREN ZONDER REMOVER.

Bijgewerkt op: 15 jan. 2020

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je make-up remover in een keer op is, dat laatste beetje heb je gister opgemaakt of je bent vergeten nieuwe te kopen. In dit artikel heb ik een aantal leuke alternatieve manieren om op zo’n momenten toch je make-up te kunnen verwijderen. Veel van de onderstaande manieren zijn met producten die je waarschijnlijk nog wel in huis hebt.1. Kokosolie.

Kokosolie kan voor heel veel verschillende dingen worden gebruikt, tegenwoordig hoor je vaak dat het gebruikt wordt als haarmasker of om mee te koken maar kokosolie werkt ook zeker goed om je make-up ermee af te halen. Deze olie heeft een verzorgende werking op de huid en is ook nog eens 100% natuurlijk. Kokosolie koop je vaak in vaste vorm, als een vet. Wanneer het opgewarmd wordt (dit is vaak al als het in aanraking komt met de huid) verandert dit in een vloeibare olie. Doe wat van de kokosolie op een wattenschijfje of je vingertoppen en masseer het over je oogleden in ronddraaiende bewegingen. Was je gezicht naderhand goed met water om zo ook de laatste restjes te verwijderen.


2. Melk (met olie)

Melk wordt al jarenlang gebruikt als beauty product. Vroeger was het zelfs zo dat de vrouwen in melk baden, de huid zou hierdoor gehydrateerd worden. Melk werkt ook prima als make-up remover door de proteïne en het vet in de melk. Het beste is dus volle melk. Wanneer je een zwaardere of waterproof make-up draagt kun je een beetje natuurlijke olie aan de melk toevoegen. Breng dit aan met een wattenschijfje en verwijder daarna met water.


3. Babydoekjes en babyolie.

Babyproducten zijn vaak een stuk milder dan onze make-up removers en zullen zeker zijn werking doen bij het verwijderen van je make-up. Het is dus zeker slim om altijd babydoekjes in je tas te hebben. Ze kunnen namelijk op nog veel meer anderen momenten goed van pas komen.


4. Baking soda, water & Honing.

Ook baking soda (Zuiveringszout en Natriumbicarbonaat) is een erg populair product in de beauty wereld. Door baking soda met wat water te mengen kun je dit gebruiken als face wash en werkt dus prima om je make-up te verwijderen. Door de wat grove structuur in de face wash zal deze ook werken als scrub. Door aan dit mengsel wat honing toe te voegen, zal dit ook nog eens een verzorgende werking hebben. Gebruik deze combinatie niet voor het verwijderen van je oog make-up, hiervoor kun je beter voor iets wat milder is gaan.


5. Komkommer.

Komkommer is een bekend en veelgebruikt product in de beauty wereld. Vaak is het een onderdeel van gezichtsmaskers omdat het je huid kalmeert. Natuurlijk zie ook vaak dat er komkommer schijfjes op de ogen worden gelegd ter ontspanning. Door komkommer in de blender te doen kun je het ook prima gebruiken voor het verwijderen van je make-up. Doordat een komkommer veel water bevat lijkt het goedje op een toner die tegelijkertijd ook je huid kalmeert.


Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad! Mocht jij nou nog een leuke manier weten, laat het zeker achter in een reactie onder dit artikel.


Wil je graag een afspraak maken in de salon of heb je een vraag en/of opmerking ? Neem gerust contact met mij op!


Tel.: 06-36367643

E-Mail: Makeupartistkelsey@hotmail.com

Instagram: @Makeupartistkelsey

Facebook: Make-up Artist Kelsey, Geldrop


Liefs,

Kelsey

30 weergaven0 opmerkingen